Om oss

effluxiQ AB grundades 2010 med affärsidén att marknadsföra robusta lösningar baserade på etablerade metoder till vettiga priser. Vi är en rikstäckande verksamhet med försäljning av lösningar och produkter inom miljöteknik till hushåll, främst lösningar för enskilda avlopp. Vårt företagsnamn är taget från det latinska ordet för avloppsvatten vilket är ´effluxus´, men vi la till ”iQ” på slutet för att visa hur smarta våra lösningar är.

Vi utvecklar egna lösningar och har både existerande patent samt pågående ansökningar för nya innovationer. För att kunna leverera kompletta lösningar återförsäljer vi i begränsad omfattning kompletterande produkter från andra varumärken.

Våra lösningar är av ledande teknik och med unik funktionalitet för att ge användaren god funktion och enkelt handhavande. Vi baserar våra lösningar på beprövade metoder och accepterade metoder, vi använder marknadsledande fällningskemikalie.

I tillägg till produkter och lösningar erbjuder vi tjänster.

PRV logo

Vår lösning är baserad på det patent vi har, vi tar signaler från hushållet för att styra dosering av flockningsmedel. På vårt sätt slipper vi koppla in oss på trycksatt vatten eller ha utrustning i aggressiva miljöer, det gör att vi kan leverera bra funktion till låg kostnad.